ZAHVALA

Vsem skupaj se iz srca zahvaljujemo. Zahvaljujemo se tekmovalkam in tekmovalcem, staršem, mentorjem in učiteljem kakor tudi glasbenim šolam, sponzorjem in donatorjem, skratka vsem ki ste prispevali, da je prvenstvo uspelo nad vsemi pričakovanji. V čast nam je bilo gostiti toliko izjemnih mladih harmonikarjev in njihovih spremljevalcev ter biti vaš gostitelj saj ste nam podarili nekaj kar je v svetu glasbe največ vredno. Podarili ste nam namreč delček sebe, delček, ki je spoštovanja in občudovanja vreden. Pripravili ste nas, da smo se nasmejali, da smo jokali, da smo ostali brez besed in še marsikaj. Zatorej hvala dragi tekmovalci, drage tekmovalke, dragi starši, učitelji in vsi ostali. Sedaj lahko rečemo, da nam je uspelo. Uspelo je, ker smo si to iz srca želeli. Vsem tekmovalcem in tekmovalkam želimo le še sporočiti, da ne glede na rezultat ste v naših očeh vsi zmagovalci.

PRIHODNOST

Prvenstvo, ki je na naši poti je tisto, kar smo iskali več kot štiri polna leta. Pred nami so prve HARMONIKARSKE IGRE na svetu! ACCORDION GAMES kakor se bodo uradno imenovale in tudi predstavljale širom po svetu se bodo v letu 2018 po vseh pretečenih kvalifikacijah s pofinalnim in nato še s finalnim delom odvile v Sloveniji. Občina Dolenjske Toplice, ki je soorganizator zaključnega dela prvenstva skupaj z organizatorjem prvenstva Zavodom AO zagotavljata, da bo za tekmovalce in obiskovalce prvenstva poskrbljeno za vse na visokem nivoju.

ALI STE VEDELI

V kvalifikacijah in na prvenstvu Accordion Olympics je sodelovalo več kot 250 harmonikarjev iz devetih držav. Verjamemo, da bo do leta 2018 v kvalifikacijah za harmonikarske igre sodelovalo že več kot 1000 harmonikarjev. V zaključnem delu prvenstva v Dolenjskih Toplicah bodo nastopili najboljši izbrani, ki se bodo borili za visoke denarne, pokalne in druge nagrade. V letu 2017/18 pripravljamo kvalifikacije v Sloveniji, na Hrvaškem, Srbiji, Bosni in Herzegovini, Kanadi, Avstraliji, Rusiji in morda še kje. Vsem tistim, ki se nimate možnosti kvalificirati v svoji državi so na voljo tudi spletne kvalifikacije.