Leonardo Rojnić – Junior Accordion Champion 2018 / Diatonic accordion

Leonardo Rojnić prihaja iz Barbana na Hrvaškem. Izobražuje se pod mentorstvom priznanega pedagoga Zorana Lupinca. Njegov program na Harmonikarskih Igrah 2018 je bil raznolik in usmerjen v Etno in folk glasbeno usmeritev ter Jazz in pop.

Izbran program na Harmonikarskih Igrah:
Holiday polka / Fulvijo Jurinčič
Claude Thomain – L’enfant demon
Spomladanska vedrina / Z. Lupinc
Pod Šempolajem / Z. Lupinc

Organizator: Dragi Leonardo, iskrene čestitke! Hvala, ker ste se odločili za nastop na Harmonikarskih Igrah in s svojo pozitivnostjo, sproščenostjo in odlično predstavitvijo doprinesli tako Harmonikarskim Igram, kakor tudi polepšali trenutke vsem, ki smo vas spremljali in vas še bomo spremljali v bodoče na vaši glasbeni poti. Želimo vam srečno in uspešno ter tudi, da se ponovno snidemo na Harmonikarskih Igrah 2020!


Radovan Ivanović – Junior Accordion Champion 2018 / Piano-Chromatic accordion

Radovan Ivanović prihaja iz Banja Luke v Bosni in Hercegovini. Izobražuje se v Glasbeni šoli “Vlado Milošević”, njegov učitelj pa je Savo Covicković. V svoji mladi karieri je osvojil več kot 30 prvih nagrad na nacionalnem in na mednarodnem nivoju. Njegov program na Harmonikarskih Igrah 2018 je bil najširše zajet med vsemi tekmovalci. Radovan je bil odličen tako v Klasični in resni glasbi, Jazz in pop usmeritvi kakor tudi v Etno in folk glasbeni usmeritvi.

Izbran program na Harmonikarskih Igrah:
Klasicna: Scarlatti sonata K135, Djecija svita V.Zubicki, Pcelica A.Matsanov;
Folk: Ah sto cemo ljubav kriti – narodna pjesma, Melem kolo – Lj.Pavkovic, Virtuozna harmonika – Lj. Pavkovic;
Jazz: Valses de Paris, Basso ostinato – V.Vlasov

Organizator: Dragi Radovan, iskrene čestitke! Hvala, ker ste se odločili za nastop na Harmonikarskih Igrah in s svojo izjemno glasbeno predstavo obogatili tako Harmonikarske Igre kakor tudi polepšali trenutke vsem, ki smo vas spremljali in vas še bomo spremljali v bodoče na vaši glasbeni poti. Želimo vam srečno in uspešno ter tudi, da se ponovno snidemo na Harmonikarskih Igrah 2020!


David Starašinić – Senior Accordion Champion 2018 (Category B1, B2, B3, B4 and C) / Diatonic button accordion

David Starašinič prihaja iz Krasinca pri Metliki v Sloveniji.  Izobražuje se v zasebni Glasbeni šoli diatonične harmonike pod vodstvom Martina Težaka. Njegov program na Harmonikarskih Igrah 2018, ki jih je s svojim nastopom čudovito dopolnil je bil usmerjen v Etno in folk glasbeno usmeritev.

Izbran program na Harmonikarskih Igrah:
Pastirče mlado in milo / Priredba Martin Težak
Žvižgam in grem / Zoran Lupinc
Vražja polka / Anton Sotošek

Organizator: Dragi David, iskrene čestitke! Hvala, ker ste se odločili za nastop na Harmonikarskih Igrah in s svojim programom polepšali čar prvenstva kakor tudi vsem, ki smo vas spremljali in vas še bomo spremljali v bodoče na vaši glasbeni poti. Želimo vam srečno in uspešno ter tudi, da se ponovno snidemo na Harmonikarskih Igrah 2020!


Aleksander Popović1st place (Category B1, B2, B3, B4 and C) / Piano-chromatic accordion

Aleksander Popović prihaja iz kraja Smederevo v Srbiji. Izobražuje se v Glasbeni šoli “Kosta Manojlović”, njegov učitelj pa je Eraković Gvozden. V svoji mladi karieri je osvojil že več kot 50 nagrad od tega več kot 30 prvih nagrad. Njegov program na Harmonikarskih Igrah 2018, ki jih je s svojim nastopom čudovito dopolnil je bil usmerjen v Klasično in resno glasbo.

Izbran program na Harmonikarskih Igrah:
J.S.Bach – Preludijum i fuga, c-moll, DTK II sv.
Malih – Tokata
A. Kusjakov – Likovi prolazećeg vremena, izbor stavova
E. Jokinen – Alone

Organizator: Dragi Aleksander, iskrene čestitke! Hvala, ker ste se odločili za nastop na Harmonikarskih Igrah in polepšali s svojo izjemno glasbo vsem, ki smo vas spremljali in vas še bomo spremljali v bodoče na vaši glasbeni poti. Želimo vam srečno in uspešno ter tudi, da se ponovno snidemo na Harmonikarskih Igrah 2020!


Milan Lazić – Special award by commission / Best in classical and serious music

Milan Lazić prihaja iz kraja Smederevo v Srbiji. Izobražuje se v Glasbeni šoli “Kosta Manojlović”, njegov učitelj pa je Eraković Gvozden. V svoji mladi harmonikarski karieri je osvojil že več kot 50 prvih nagrad na nacionalnem in mednarodnem nivoju. Njegov program na Harmonikarskih Igrah 2018, ki jih je s svojim nastopom čudovito dopolnil je bil usmerjen v Klasično in resno glasbo.

Izbran program na Harmonikarskih Igrah:
Scarlatti – Sonata d-moll
Meisl – Indijanske igre
Moškovski – Iskre

Organizator: Dragi Milan, iskrene čestitke! Hvala, ker ste se odločili za nastop na Harmonikarskih Igrah in polepšali s svojo izjemno glasbo vsem, ki smo vas spremljali in vas še bomo spremljali v bodoče na vaši glasbeni poti. Želimo vam srečno in uspešno ter tudi, da se ponovno snidemo na Harmonikarskih Igrah 2020!


Klara Stopar – Kid Accordion Champion 2018 / Diatonic button accordion

Klara Stopar prihaja iz Račice pri Podgradu v Sloveniji. Njeno izobraževanje ter igranje na diatonično harmoniko poteka pod vodstvom učitelja Zorana Lupinca. Njen program na Harmonikarskih Igrah 2018, ki jih je s svojim nastopom čudovito dopolnila je bil usmerjen v Etno in folk glasbeno usmeritev ter tudi Jazz in pop.

Izbran program na Harmonikarskih Igrah:
Stu ledi in Francoski valček / Priredba: Zoran Lupinc
Amboss polka / A. Parlow

Organizator: Draga Klara, iskrene čestitke! Hvala, ker si se odločila, da boš sodelovala na Harmonikarskih Igrah in polepšala s svojim prelepim nastopom in čudovito glasbo dneve Harmonikarskih Iger in polepšala dneve vsem nam, ki smo te v teh dneh spremljali in te še bomo spremljali v bodoče na tvoji glasbeni poti. Želimo ti srečno in uspešno ter tudi, da se ponovno snidemo na Harmonikarskih Igrah 2020!


Vedno obstaja možnost kakšne napake v podanih informacijah, zato se v primeru v kolikor opazite napačen podatek obrnite na info@accordion-games.com. Hvala za razumevanje!